פלפלים ממולאים של איתן
פלפלים ממולאים של איתן
רכיבים:
כוס אורז
3/4 כוס אפונה יבשה או עדשים שחורות
(משרים את האפונה היבשה או העדשים במים כחצי שעה)
2 בצלים קצוצים (1 לרוטב, 1 למילוי)
4 עגבניות קצוצות וקלופות
4 שיני שום (2 לרוטב, 2 למילוי)
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
כף שמן
2 כפות רסק עגבניות
11 פלפלים גדולים למילוי
קצת בזיליקום
3/4 כוס אפונה יבשה או עדשים שחורות
(משרים את האפונה היבשה או העדשים במים כחצי שעה)
2 בצלים קצוצים (1 לרוטב, 1 למילוי)
4 עגבניות קצוצות וקלופות
4 שיני שום (2 לרוטב, 2 למילוי)
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
כף שמן
2 כפות רסק עגבניות
11 פלפלים גדולים למילוי
קצת בזיליקום
אופן הכנה:
לוקחים בצל אחד ומאדים במחבת (כמו טיגון רק על בסיס מים במקום שמן)
מוסיפים את 2 הגזרים, 2 שיני שום, האפונה היבשה/העדשים השחורות ולסיום את האורז.
מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה וכמון.
מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים חצי בישול כ 7 דקות.
מטגנים עם כף שמן בצל גדול קצוץ (אם יש צורך נוסיף מים במקום שמן), מוסיפים את השום והעגבניות ולאחר שיתבשלו מעט נוסיף 2 כפות רסק עגבניות ונתבל עם מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וקצת בזיליקום.
נוסיף כחצי כוס מים ונתקן תיבול במידת הצורך.
נסדר בתבנית לתנור:
נמלא את הפלפלים באורז, מעל כל פלפל שמים מהרוטב ומוודאים שיש מספיק רוטב לפני שמכניסים לתנור - במידת הצורך נוסיף עוד חצי כוס מים, נכסה את התבנית ונכניס לתנור למשך שעה וחצי בחום של 170 מעלות. מומלץ לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים כדי שלא ישרף.
איך נתייחס:
כל פלפל כולל מנות חלבון + פחמימה ועם סלט ליד זו ארוחה טעימה, משביעה ומפנקת.לארוחת צהריים בתפריט 1200 כ 2.5 עד 3 פלפלים.
לארוחת ערב בתפריט 1200 כ 1.5 פלפלים
לארוחת ערב בתפריט 1200 כ 1.5 פלפלים
